Doe mee en word lid!


Het Zeilend Scheehout organiseert met en voor de leden de volgende activiteiten:

  • Loodsdagen, loodsweekends: met z’n allen werken aan de boten en de loods
  • Toertochten in binnen- en buitenland
  • Winterwandeling
  • Deelname aan zeilwedstrijd op de Spiegelplas
  • Deelname aan roeiwedstrijd Abcoude – Amsterdam

Loodsdagen

Het hele jaar rond werken we op de tweede zondag van de maand in en om de loods. Soms maken we er een loodsweekend van, en dan zijn we op zaterdag en zondag bezig.
Dan werken we aan de boten, en aan de loods en de omgeving van de loods. Denk aan grasmaaien, bladharken.


Toeren in het binnenland

Enkele keren per jaar maken we een toertocht in Nederland. Bijvoorbeeld in de Weerribben, in de Biesbosch, of waar het maar mooi is op het water. Of we doen mee met een door anderen roeiverenigingen georganiseerd evenement.


Hieronder een impressie van de roeitocht Utrecht – Amsterdam die we in 2017 samen met leden van de Thames Traditional Boat Society maakten.


Toeren in het buitenland

Elk jaar hebben we een uitwisseling met onze Engelse zustervereniging, de Thames Traditional Boat Society. Samen met hen maken we elk jaar een toertocht van enkele dagen. Soms in Nederland, soms in Engeland of Schotland (foto), en ook wel in Frankrijk of Duitsland.


Zeilwedstrijd op de Spiegelplas

Het Comité voor Wherrywedstrijden organiseert elk jaar op Hemelvaartsdag zeilwedstrijden voor wherry’s op de Spiegelplas bij Nederhorst den Berg.


Beelden van de wherrywedstrijden op de Spiegelpolderplas op Hemelvaartsdag 2017.


Roeiwedstrijd Amsterdam – Abcoude

Elk jaar op de tweede zondag van oktober is deze roeiwedstrijd voor wherry’s en C-boten. De start is in Abcoude, de finish ligt 12 kilometer verder bij roeivereniging Willem III in Amsterdam. De organisatie is in handen van het Comité voor Wherrywedstrijden.


Winterwandeling

In de winter valt er meestal niet veel te roeien. Daarom maken we in de wintermaanden een wandeling.


Jaarvergadering

Van de jaarvergadering proberen we ieder jaar iets bijzonders te maken. Met een bezoek aan een leuke plek met veel houten boten, met een roeitochtje, het is elk jaar anders. Iets heel anders dan een saaie ALV.


Word lid!


Als lid van Het Zeilend Scheehout steunt u het werk van onze behoudsvereniging. De jaarlijkse bijdrage is minimaal € 17,50 per jaar, dat is de enige verplichting. U bent als lid welkom op alle activiteiten van de vereniging, en we sturen u de Scheehout Post, die enkele keren per jaar verschijnt.
We stellen uw steun erg op prijs!


Vul dit formulier in en we nemen contact met u op.