Zondag 22 mei: Loodsdag

Op zondagmiddag 22 mei houden we een ‘Loodsactiviteitendag‘. Dan kun je onder leiding van Cor Splinter meewerken aan de restauratie van de wherry Boreas. Of gewoon wat rondteuten met een kop thee. Of je boot prepareren voor de zeilwedstrijden op Hemelvaartsdag. Of met andere leden kletsen.

De Boreas, dat is een veelzijdig traject. Daaraan moeten nu spantjes worden vervangen en klinknagels aangebracht worden. De losse onderdelen moeten worden opgeknapt. Hierbij komen allerlei technieken kijken, zoals houtbewerking, lakken, vergulden, klinken en leerbewerking.
Wie geïnteresseerd is in specifieke vaardigheden moet even overleggen met de begeleiders, dan valt een en ander hopelijk persoonlijk te plannen.

Cor Splinter en Caroline Wolberink wijzen je de weg!

Hoe laat? van 13 tot 17 uur.

Waar? Verlaatweg 10, Almere.

Ben je geen lid? Ook dan ben je welkom om kennis te maken met Het Zeilend Scheehout.